Wednesday, 28 October 2015

CARA KURUS CEPAT

KORANG MESTI SUKERRRR GILERRRR TAJUK NI KAN? YELAHHH... KURUS BABE!! SAPE TAK NAK KURUS? I MEAN BUKAN KURUS CEKEDING TU TAPI KURUS YANG MENAWAN. ADA SHAPE GITTEWWW.. 24 - 36 - 24 ALA-ALA MARILYN MONROE MALAYSIA KAN. HEHEHE


Ok. Tips cepat kurus ni sebenarnya daripada pengalaman sendiri & blog walking di beberapa sumber lah. Tapi more to pengalaman saya dulu lah (waktu insaf dulu) 😂😂 Tips ni simple jerrrr... Senang jerrr... Saya tak suke berlari so tips ni confirm lah bukan berlari-lari. Berlari anak ke.. berlari kuda ke.. MEMANG SANGAT TAK MINAT! 😂😂😂😂



TIPS KECIKKAN PEHA


Haaaa... Yang ni saya pernah amalkan dalam seminggu lebih camtu lah. Memang menjadi weyyyy... Memang kecik sket peha. Takde orang tegur punnnnn makin kecik tapi sendiri rasala.. Peha dah tak bergesel.. Suke giler.. Confident jerrrrkkkkk berjalan lenggang kangkung mak minah. hehehe.. Lagi pun exercise kecikkan peha ni tak ambik masa lama. 10 minit macam tu pun dah siap. Tapi perlukan kegigihan setiap hari lah. MESTI BUAT SETIAP HARI!!! Ada faham? 😊😊




Haaa... Senaman ni namanya Lunges. Minimum buat 30 set, tapi kalau mampu buat lebih lagi bagus. Peha korang jugak yang kecik kan..hehehe. Tapi yang ni saya kurang berjaya sikit nak up bilangan.. 😭


lompat bintang


Senaman lompat bintang ni waktu kecik-kecik masa sekolah rendah saya cukup suka buat. Kalau time PJK tu memang seronok. Rasa macam menari-nari atas padang. kekeke. Badan dah makin tua ni x se gembira buat macam dulu dah. Haaa... Yang ni korang buatlah 50 set. Dari masa ke masa boleh tambah ke 60 - 100 set.





Yang ni kena buat selama 30 hari, so follow jelah. Tau kan macam mana senaman ni? Kalau tak tau boleh tengok kat utube ye. Senaman squat namanya ni. Bukan aje peha kecik, tapi buntut lawa weyhhh.. Boleh lawan Ziana Zain gitu.. Pakai sluar pun, diri sendiri tak puas pandang. hehehe




Yang ni saya panggil senaman kerusi bayang. Senaman ni nampak susah kan? Tapi position kena betul. Kalau mudah sangat lenguh tu sama ada tak warm up dulu atau pun position kaki tu tak betul. Tengok betul-betul gambar atas ni & buat ok. Yang ni bercakap dari pengalaman sendiri ni. hehehehe. Oh ye, buat ni selama 50 - 60 saat. Dari masa ke semasa boleh up kan time ke berapalah yang korang suka. Lagi lama lagi bagus. Jangan sampai cramp sudah. ツ


Haaa... Kalau nak kecikkan perut & pinggang, korang boleh add senaman yang bawah ni plak




Senaman ini saya tak tahu nama, tapi saya positionnya macam korang tengok kat dalam gambar ni jela. Senang je buat ni. Tapi nak tau senang ke tak yang sebenarnya, cuba buat. Cramp! 😂




Yang ini confirm senang. Sambil-sambil nak tidur malam tu, boleh angkat kaki ke atas dulu macam dalam gambar ni ha.. Kalau buat yang ni, bukan aje perut kempis & pinggang kecil, tapi kaki ala-ala model catwalk gitu. Weeeeeee... 




Ini senaman orang tidur terbongkang. Dah terbongkang tu kan, liat nak bangun apa kata angkat kaki & tangan terus jadi senaman. Tak payah nak simbah air..hehehe

Korang cubalah. Alasan takde masa, takde duit nak g gym, takde alat senaman kat umah, takde kasut sukan dan takde bla bla bla tu dah tak valid okeyyyy. So jom kurus sama-sama!💪💪💪

Of all senaman ni, kalau korang amalkan bersama GCTEA, memang peluh yang akan keluar double triple lah. Peluh jantan gitu. Lemak toksin segala bagai semua flush out! ❤❤❤


PM / Whatsapp : 016-9450506
Emel : wfws1505@gmail.com
Instagram : bywafaz


~XOXO~

1 comment:

  1. assallamualaikum wbt,,,,
    sukaaa..... sebab semuanya mudah... tp apepun kalau senang pun.. kene rajin... baru nampak kesan.. saya da try squat tu.. fuhhh mmg tegang rasa urat... tp mmg firm lepas tu... banyak alternative way untuk kekal sihat dan selamat... jom singgah ke blog sy... byk perkongsian boleh didapati... insyalllah... >>>Tips untuk kurus secara semulajadi! <<<

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...