Monday, 18 March 2019

LURVEYA SKINCARE - TONER BEST SELLER!

HAI KORANG! DAH LAMA RASANYA SIS TAK UPDATE BLOG UNTUK KORANG BACA INFO-INFO TERKINI. SINCE SIS TERGERAK HATI NAK UPDATE BLOG HARI INI, SO SIS NAK SHARE PASAL BEST SELLER PRODUK DARI LURVEYA SKINCARE. BAGI YANG TAK PERNAH CUBA, LURVEYA NI ADALAH PRODUK BASED ON VITAMIN C. SELALUNYA KAMI COMBINE DENGAN YANKO SKINCARE SINCE LVS NI COMBINE ELOK JE DENGAN PRODUK YANKO.


LURVEYA
Toner Lurveya Vitamin C. BEST SELLING!!


SO, BAGI YANG BELUM TAHU, HARI INI SIS NAK KENALKAN KAT KORANG PASAL PRODUK LURVEYA NI. PRODUK INI ADA 5 BARANG

1) Toner Vitamin C
2) Serum Vitamin C
3) Moisturizer Vitamin C
4) Clay Neutralizer Mask
5) Lemon Mask

Gambar di atas ni one of BEST SELLING dalam Lurveya Skincare, iaitu Toner Lurveya Vitamin C. Sis nak cerita kat korang pasal toner ni dalam entry kali ni. 

Kalau korang sedang atau pernah guna Yanko Skincare, korang akan tahu Yanko ada 3 items sahaja, iaitu Pencuci Muka, Krim Siang dan Krim Malam. Kalau yang Set Advance tu ada sekali dengan moisturizer. Sesetengah customer perlukan items tambahan untuk kulit masing-masing. Nak bertambah gebulah katakan..hehehehe.

Kadang sis tension juga dengan toner ni sebab stok selalu je sold out terutamanya time buat sale. So sebab tu sis nak kongsi dengan korang kenapa ramai orang suka 2 items ni.


Toner Vitamin C Lurveya (TLS)

Toner ni bagi sis sangat berbeza dengan toner yang sis pernah cuba sebelum-sebelum ni. Biasanya sis rasa toner ni takde fungsi sangat pada kulit tapi setelah sis guna toner Vitamin C ni, baru sis tahu ada fungsi rupanya. hehehehE. Underestimate sangat dengan toner ni dulu kannn.. Kan dah nyesal. hahahaha

Ok. Apa yang bestnya guna TLS ni?

Permulaan guna, sis perasan kulit jadi fresh dan macam lembab sikit. Beberapa hari guna, kulit jadi macam pinkish dan lebih cerah dari biasa. Oh ya, untuk makluman korang, TLS ni sedikit berangin sebab syarikat letak sedikit mint di dalamnya. So bila korang mula-mula pakai, korang akan rasa sedikit pedih. Bukan sebab ia beracun dan mengandungi bahan terlarang, tapi sebab efek mint tu. After beberapa saat dia akan hilang rasa tu tapi digantikan dengan rasa sejukkkkk je kat muka. Tu salah satu sebab customer suka sangat dengan toner ni. 

Untuk lebih details pasal TLS ni, ni sis share dengan korang manfaat TLS ni beserta testimoni customer yang dah guna


Manfaat Toner Lurveya Vitamin C

Vitamin C Toner ini diperkaya dengan 5 bahan semula jadi. Apa tu? Antaranya .. : 

1) Vitamin C extract
2) Aloevera extract
3) Chamomile Flower extract
4) Cucumber Fruit extract
5) Witch Hazel
6) Peppermint


ingredients
Ingredients Lengkap Toner Lurveya Vitamin C

Jadi, TLS ni bukan hanya akan membersihkan segala KOTORAN DEGIL yang sukar ditanggalkan di kulit muka, BAHKAN, ia juga berfungsi untuk memberi manfaat vitamin yang diperlukan kulit. Ini menjadikan kulit lebih

☑SIHAT
☑PORI YG LEBIH HALUS
☑KULIT YG SEGAR
☑BEBAS JERAWAT‼
☑KULIT LEBIH LEMBAB
☑BEBAS KUMAN
☑BEBAS MINYAK 
 

Packaging Eksklusif dan Cantik

Rata-rata mengatakan packaging TLS ni cantik sebab ia bukan sekadar botol, tapi ia didatangkan dengan kotak eksklusif yang pastinya sayang je nak buang selepas penggunaan. Silap-silap korang buat koleksi je nanti box nya sebab lawa sangat. hehehe 

Harga? Masih affordable & murah je.


Didaftarkan dengan KKM

Ahaaa yang paling paling paling penting, TLS telah menjalani ujian makmal dan disahkan selamat oleh KKM. (NOT170403837K).

Jadi guna tanpa ragu & was-was. Kami jamin bahan dia adalah natural. Best combine bersama set YANKO korang.


Siapa perlu guna Toner Lurveya Vitamin C?

Di Korea, toner adalah salah satu set penjagaan asas kulit muka. Maksudnya di sini ialah toner tu wajib ada bila nak jaga muka di sana. Tengoklah kulit orang Korea. Lawa-lawa kan? That's why juga banyak produk Korea masuk ke Malaysia ni dan orang kita pun suka guna. 

So kat sini sis syorkan semua guna TLS ni. Tapi untuk details, ni golongan yang kategori WAJIB GUNA TLS ni

1) Those yg selalu guna FOUNDATION & MAKE UP
2) Those yang ada masalah JERAWAT PASIR
3) Those yang rasa kulit dia KASAR
4) Those yang ada masalah PORI BESAR
5) Those yang ada masalah kulit KUSAM
6) Those yang ada masalah kulit BERMINYAK
7) Those yang NAK KULIT SIHAT selalu 


Amacam? Best tak kelebihan TLS ni? Serius sis cakap TAK RUGI korang cuba TLS ni. Banyak testimoni yang sis terima daripada customer tentang toner ni. Ni sis kongsi sebahagian testimoni dari customer 



Pakai toner macam duk dalam peti ais jer!!



Best sangat pakai toner. Rasa fresh!



Toner sejuk, berangin!



Toner membuat pori makin kecil dan jerawat berkurang


Best kan review ni semua? Sebab tu TLS ni BEST SELLING! Ada customer siap borong lagi toner ni. So kalau korang belum lagi cuba TLS ni, korang WAJIB CUBA sekarang ok!

Kalau nak cuba, senang je. Boleh wasap sis. Nanti sis layan korang dengan gembiranya. Insyallah. ;)


Emel : wfws1505@gmail.com
Fanpage : Natural Health Be Young
Instagram : gebu.store_bywafaz @ yanko.skincare.taiwan




~XOXO~

Tuesday, 5 June 2018

PROMOSI YANKO SKINCARE

Haiiii semua !! Dah lama sis tak bersiaran kat blog sis ni. Nasib baik belum ada sesawang labah-labah. hehehe


Sale Raya Yanko Skincare is ON!!


Haaa.. Nampak tak gambar apa kat atas tu?? Pasti ada yang super excited gitu kan kan? Heeee.. Ok. Kali ni sis menulis untuk umumkan kat awak semua Yanko Skincare ada PROMOSI tau sekarang awak. Awak mesti suka kan promosi ni? Sis pun sukerr 😃😃. Bestnyer promosi kali ni melibatkan semua item, semua set, loose item pun ada!! Lurveya Skincare Vitamin C pun ada sales!! Less sampai RM20 untuk 1 item. OMA!!


Untuk promosi kali ni, lebih istimewa & lebih panjang tempohnya berbanding sebelum ni. 17 HARI UOLSSS. Maklumlah nak sambut raya katakan. So sempena dengan raya ni, promosi jarang-jarang berlaku dalam tempoh yang panjang berjela-jela. Ihiks!





Bukan je promosi, tapi kami bagi sekali dengan free gift tauuuu. Special raya sahaja! Best kan? Weeee..



Best tak FREE GIFT?? 


Jom sis tunjuk kat awak apa yang tengah promosi sekarang!



Clay Mask ni bagus untuk skin yang pernah breakout sebelum ini akibat salah pakai skincare merbahaya. Sekarang diskaun RM20. Wink!!


Semua promosi!


Lemon Mask ni sejukkk dan nyaman bila pakai. Boleh pakai 2x je seminggu. Sekarang less RM4.



Beli 5 produk dapat 5 hadiah FREE!! Yeayyy



Ciks sotong membawang..hehehehe















BEST KE IDOK PROMOSI KALI NI?? 
So kalau rasa teruja dan awak yang nak grab promosi ni, boleh wasap sis ok. Oh ya, bagi yang dapatkan semua produk sebelum raya, sis advise awak place order sebelum 9 Jun 2018. Insyallah item sampai sebelum raya. So dah boleh cecantik raya nanti. Selepas tarikh tu, poslaju masih jalan tapi Poslaju cakap tak janji boleh sampai sebelum raya. Nak selamat by this week la ye. 


Oh ya, bagi yang belum follow sis kat IG, follow tau. Sis banyak update apa-apa info, testimoni dan promosi kat sana.



Emel : wfws1505@gmail.com
Fanpage : Natural Health Be Young
Instagram : gebu.store_bywafaz




~XOXO~




Saturday, 9 December 2017

KENAPA PERLU PAKAI SERUM?

HAIIII AWAK SEMUA!! HUJUNG MINGGU MACAM NI KORANG SELALU BUAT AKTIVITI APA? SIS MACAM BIASALAH. HOBI DUDUK RUMAH JE. ORANG LAIN BERBAGAI-BAGAI PLAN NAK BUAT KAT LUAR, SIS SERONOK DI RUMAH JE. SO UNTUK HARI NI TUGASAN SIS KENA SIAPKAN 1 ENTRY DALAM BLOG. SO SIS NAK SHARE PASAL SERUM VITAMIN C LURVEYA. KORANG DAH CUBA KE? HEHEHE

Sebenarnya baru sis perasan, sis belum lagi kongsi dengan korang apa sebenarnya Serum Vitamin C Lurveya ni? Heyyybattt sangat ke???? Ke sebab sis jual je lebih, bukan pakai pun. Owhhh no!! Sis bukan macam tu tau awak. Sis dah pakai sebab tu boleh menulis kat sini dan berkongsi berdasarkan pengalaman sis sendiri. Hikks!



SERUM VITAMIN C LURVEYA



Ok. Sebelum sis nak story pasal Serum Vitamin C ni, sis nak berkongsi dulu dengan korang kenapa kita perlu pakai serum dalam kehidupan harian kita. Kiranya ibarat macam rutin wajib lah. Mesti ada juga yang confuse kan, apa beza serum dengan pelembap kan? Betul tak? Hihihi. Ok sis explain tau. Jom cikidout

KEBAIKAN SERUM DAN KENAPA KITA PERLU MENGGUNAKANNYA

1) Mengandungi Bahan Aktif yang Tinggi & Padat

Pelembap muka yang biasa hanya mengandungi sekitar 5-10 peratus bahan-bahan aktif. Serum pula mengandungi sehingga 70 peratus bahan-bahan aktif yang sangat bermanfaat untuk kulit.

2) Mudah Meresap Jauh ke dalam Kulit

Molekul dalam serum adalah lebih kecil daripada molekul pelembap biasa. Oleh sebab itu, serum boleh meresap jauh ke dasar kulit. Pelembap pula mempunyai molekul yang lebih besar dan hanya berfungsi pada lapisan pertama kulit.

3) Boleh Dipakai Bersama Produk Wajah Yang Lain

Serum melengkapkan penggunaan produk penjagaan wajah yang lain. Dengan sifat yang mudah meresap ke dasar kulit, serum akan menyediakan kulit untuk menerima produk lain dengan lebih efektif

4) Hanya Perlu Digunakan Dalam Kuantiti Yang Sedikit


SERUM VITAMIN C LURVEYA MEMPUNYAI KEPEKATAN VITAMIN C YANG SANGAT TINGGI BERBANDING SERUM LAIN DI PASARAN

Usah terkejut apabila membeli serum, botolnya kecil namun harganya mahal berbanding saiznya. Ini kerana serum hanya perlu digunakan dalam kuantiti yang sedikit untuk mendapat kesan yang maksimum. Sebagai contoh, Serum Vitamin C Lurveya hanya perlu dititiskan setitik sahaja untuk kesan rata seluruh muka. Disebabkan keistimewaan inilah, satu botol serum mampu bertahan 4-6 bulan walaupun botolnya kecil sahaja.

5) Menangani Masalah Kulit Secara Spesifik

Setiap jenis serum dicipta untuk memberikan manfaat yang spesifik kepada kulit. Sesuaikan mengikut jenis kulit, umur dan keperluan kulit korang. Ada serum untuk berikan kelembapan, ada yang cerahkan kulit dan ada juga untuk mengurangkan kedutan wajah. Maka, wajar untuk kita pilih mengikut kesesuaian kehendak kulit masing-masing. Sebaiknya bertanyalah kepada penjual tentang kegunaan serum tersebut.


Nak tau tak kenapa sis rekemen sangat Serum Vitamin C ni? Bukan sebab sis jual, tapi pengalaman sis sendiri. Meh sis nak cerita one story. Baru je 3 hari lepas jadi tau. Hihihi


Ok. Citenye gini. Pada suatu hari.. Di kala malam yang kelam (eh cite macam nak tidurkan baby plak. hahahaha). Ok serius2, 3 hari lepas, sis ada jerawat yang besar (which is tak sedar pun bila bertepek kat situ). Tapi biasala sis, jerawat datang dan pergi di pipi ni hampir lali dah. Sebab sis berkecimpung dengan dunia jerawat sejak Form 3 lagi. Kesian kan.😂 Tapi syukur banyak nikmat lain Allah bagi walaupun kulit bukan macam Pajura. Hihihi
So sebelum tidur, malam tu sis tepek serum tu. Sis tak pakai night cream pun. Sebab malam tadi giliran serum plak. Hihihi. Sis gilir hari pakai serum dengan night cream ni

Pastu, bangun pagi esoknya, which is hari Khamis, sis tak perasan lagi tang jerawat tu. In fact tak tengok muka pun. Tapi tetiba sis raba jerawat besar tu dah takde dah. Wow!!! Amazing gilerrr produk ni. Baru sis tau.. Serum ni SUPERBB BEBBBBB!!!!! Kulit pun moist weiii.. Syiok sangat

Nak awet muda, ada jerawat, heyylokkk sangat pakai serum ni tau. Sis highly recommend kat korang ni.

So apa kebaikan Serum Vitamin C Lurveya (LVCS) ni?

CIRI - CIRI LVCS


 15 ml per unit
 Diluluskan KKM (NOT170102814K)
 Vitamin C (ascorbic asid) sebagai bahan utama
 Juga diperkaya dengan Vitamin E, ekstrak Lemon, Green Tea & Hyaluronic Acid untuk kesan lebih SUPERB 👍


FUNGSI LVCS

  Vitamin C berfungsi utk boost kepada penghasilan collagen semulajadi kulit

  Mengurangkan garis halus
  Merawat kulit kusam
  Melindungi kulit dari radikal bebas
  Melindungi kulit dari sinar UV
  Vita E membantu merawat cela & parut
  Merawat masalah kulit kering
  Kandungan hyaluronic acid membantu memperbaharui tekstur kulit (terutama breakout skin)
  Green tea bersifat antioksidan untuk tampak awet muda & berupaya mengurangkan bintik2 pigment pada kulit
  Extract lemon mampu mengatasi jerawat & melembutkan kulit

HASILNYA..

  Kulit tampak lebih AWET MUDA
  Menjadikan kulit lebih GLOW & BERSERI
  Rona kulit yang lebih SEKATA & CERAH
  FLAWLESS & bebas cela
  Kulit menjadi lebih LEMBAB
  Breakout skin LEBIH TERAWAT
  Bintik hitam, parut jerawat & pigment tampak makin PUDAR
  Kulit yang lebih LEMBUT, HALUS & SIHAT.

Note:
Penggunaan yang KONSISTEN disarankan untuk hasil yang terbaik

Haaa.. Amacam? Berminat nak beli? hihihi. Sis dah pakai beberapa bulan dah tapi sebotol pun tak habis lagi tau. Almaklumlah setitis sahaja dah cukup untuk sapuan rata seluruh muka sis ni ha. Apa yang sis suka pasal serum Vitamin C ni ialah waktu pagi tu, bila tengok kulit, lembab sangat. Dan nampak skin sihat. Sis ingatkan perasan sendiri, tapi bila kawan pun cakap benda yang sama, so sis rasa wow sangat kan..hihihi. Kalau korang berminat nak dapatkan Serum Vitamin C Lurveya ni, tak rugi cuba tau. Boleh whatsapp sis ya 



Emel : wfws1505@gmail.com
Fanpage : Natural Health Be Young
Instagram : gebu.store_bywafaz




~XOXO~


Thursday, 7 December 2017

10 CARA ORANG KOREA JAGA KULIT & KESIHATAN

SIAPA PEMINAT CERITA KOREA?? SIS SUKA SANGAT TENGOK CERITA KOREA SUATU KETIKA DULU. SEKALI HADAP TU DARI PAGI SAMPAI KE PAGI KE TENGAH HARI ESOKNYA. PUNYALAH PENANGAN KOREA TU GILA YAKMAT! MESTI KORANG PUN SAMA MACAM SAYA KAN? BETUL? BAIK NGAKU! HEHEHE. TAPIIII... ITU DULU LAAAA.. SEKARANG NI INSOFFFFF DAHHH (INSYALLAH..HIHIHI). 


Ok. Bercakap pasal Cerita Korea ni kan, hari ni sis nak kongsi dengan semua pembaca blog sis, rahsia kecantikan Orang Korea. Bagi yang tengok drama Korea, mesti adore sangat dengan kecantikan tekstur dan warna kulit diorang. Abaikan pasal plastik surgery, tapi apa yang sis nak tekankan ialah diorang punya lifestyle dan pemakanan harian sendiri. Jom baca kisah yang dikongsikan oleh Kina, seorang yang menetap di Korea selama 3 tahun.


1. Penjagaan Kulit yang WAJIB ADA

a) Pencuci muka. Ada sesetengah yang menggunakan berus muka Pobling. Pobling sangat-sangat berkesan
b) Toner
c) Moisturizer 

Ketiga-tiga benda kat atas ni adalah benda asas yang setiap orang ada. Ada banyak lagi seperti serum, eye cream. night cream, essence dan lain-lain. Tapi 3 bahan di atas adalah bahan paling asas. Jadi kalau malas sangat nak ada krim yang banyak-banyak, sekurang-kurangnya yang 3 tu mesti ada.


2. Peeling Gel

Ini kawan serumah Korea Kina sendiri yang bagitahu. Peeling gel ni macam skrub yang exfoliate kulit-kulit mati dan daki-daki. Wajib pakai sekurang-kurangnya seminggu sekali, paling afdhal 2 kali.

Tapi bergantung pada jenis kulit juga. Kalau jenis kulit kering pakai seminggu sekali je. Peeling gel untuk badan pun ada, sebab tu kalau tengok kulit badan diorang pun gebu dan licin.

Dulu Kina pernah jual peeling gel brand Nature Republic. Tapi sekarang dah berhenti sebab tak larat nak urus. Kalau anda nak cari boleh tengok kat setiap kedai kosmetik brand Korea, mesti ada peeling gel ni. Kalau brand Nature Republic Kina recommend Aqua Peeling.

3. Sunblock

Kalau kat Malaysia orang kita pakai time nak pergi ke tepi pantai je kan, tapi orang Korea pakai HARI-HARI. Kina pernah berbual dengan beauty consultant yang bekerja dengan It's Skin dan dia sangat menekankan pemakaian sunblock ni.

Tak pakai mekap takpe, asalkan pakai sunblock. Bukan setakat muka, tangan pun disapu sunblock. Bila tak pakai sunblock, kulit akan mudah jadi kusam, tumbuh bintik-bintik jeragat, jerawat, sunburn dan lain-lain. Bagi orang Korea, sunblock ni benda asas yang sangatlah penting.


4. Tidak makan makanan yang berminyak, tidak bergula, dan jumlah garam yang minimum

Kalau tengok menu makanan Korea, sangat jarang jumpa yang berminyak dan manis. Banyak yang dibakar atau direbus je. Sebab tu kulit diorang terjaga dari dalam lagi, dan ini juga rahsia kenapa orang Korea kurus-kurus.


5. Banyak makan sayur

Kalau sesiapa yang pernah pergi Korea mesti tahu pasal ni. Menu makanan diorang biasanya 1 mangkuk nasi + 1 main dish (ikan/ayam/sotong) + 6 jenis sayur. Dahla hidangan utama tak berminyak, sayur pula 6-8 jenis. Rasanya semua orang tahu pasal kelebihan sayur ni dan tak perlu diterangkan lagi.


6. Banyak bersukan

Waktu Kina masih tinggal di dorm universiti, dorm tersebut memang menyediakan bilik gym. Dan setiap haro gym tu mesti penuh. Kina perhatikan dalam bilik gym tu bukannya diorang setakat main gym je, ada yang buat yoga, dan ada yang buat zumba. Ini kalau di universiti.

Kalau di luar pula, Kina pernah jadi tutor persendirian kelas English kepada 2 orang veteran Korea (umur dah 50 ke atas). Diorang kata, setiap hujung minggu diorang akan pergi hiking gunung Hallasan, gunung tertinggi Korea tu. Umur dah 50 lebih masih ok dan badan diorang memmang kurus. Kulit pun seperti 45 tahun ke atas.



7. Pakai Face Mask 2 kali seminggu

Kawan-kawan Korea Kina kat dorm dulu memang rajin sangatla pakai face mask ni. Dan siapa yang pernah sampai Korea mesti tahu betapa banyaknya face mask dijual di kedai sampai pening tak tahu nak beli yang mana. Mask ni sangat membantu untuk lembutkan dan buat kulit rasa segar. Kina perhati kawan-kawan yang rajin pakai mask kan, kulit diorang licin jenis berkilat. Sangat glowing.

Kalau tak mampu beli face mask Korea, buat face mask sendiri pun boleh. Kina selalu pakai telur je. Asingkan telur putih dan kuning. Pakai telur putih dulu kat muka, lepas telur tu dah mengeras, bilas dengan air. Pastu sapu telur kuning pulak. Paling best bila perah lemon kat telur tu. Buat 2x seminggu.


8. Makan rumpai laut (seaweed)

Seaweed dalam makanan Korea ni dan macam wajib ada. Ada rumpai laut yang dah diproses, ada juga seaweed segar yang dimasak sup. Seaweed ini mengandungi banyak kolagen yang sangat bagus untuk kulit.

Dan orang Korea selalu guna seaweed dalam masakan diorang. 


9. Tauhu

Orang Korea juga sangat banyak makan tauhu. Sama juga macam seaweed, tauhu pun ada banyak khasiat untuk kulit. Kina pernah pergi melawat rumah kawan Korea dan dia hidang tauhu mentah + kimchi.

Mula-mula pelik tapi bila makan sedap. Tauhu tu diorang makan colek dengan Kimchi macam keropok lekor cicah sos.


10. Pembedahan Kosmetik

Pembedahan kosmetik hanyalah untuk betulkan mata, hidung, rahang muka dan lain-lain. Untuk penjagaan kulit muka dan kesihatan dalaman, mereka hanya mengamalkan senarai di atas. 

Jadi boleh dirumuskan kat sini, orang Korea banyak jaga kesihatan dan kecantikan dari dalaman, pemakanan, aktiviti sukan dan sebagainya. Ini mungkin disebabkan kos rawatan kesihatan di sana sangatlah mahal. Jadi no wonder nenek usia 70-90 tahun pun masih boleh diving dalam laut sedalam 20 meter. Dahsyat kan?

Artikel ni sis petik dari website The Vocket. 

Haa.. Amacam korang? Mampu buat macam orang Korea buat? Sis masih belum berjaya lagi buat, tak target 100% pun, dapat follow 50% dari cara mereka jaga kesihatan pun dah ok kan? Walaupun Yanko Skincare dah banyak membantu skin sis kelihatan lebih sihat, tapi lebih baik jika dapat jaga dari dalaman, sebab bila kesihatan tip top, kecantikan akan terserlah. Setuju ke idok? hehehe

Oh ya, bagi yang nak order Yanko Skincare, ada promosi nanti tau... Tungguuuuu sis umum kat sosial media ni ya. ;)

Emel : wfws1505@gmail.com
Fanpage : Natural Health Be Young
Instagram : gebu.store_bywafaz



~XOXO~



Sunday, 5 November 2017

CARA HILANGKAN PARUT JERAWAT DENGAN CEPAT

HAI SEMUA!! Weekend macam ni mesti ramai yang keluar beriadah dan spend time dengan family kan? Lebih pulak bila semua dah dapat gaji masing-masing. Hiks! 💃🏻💃🏻

Ok. Petang macam ni, sis nak kongsi dengan awak semua, cara hilangkan parut jerawat dengan cepat dan berkesan. Banyak petua dan cara yang sis kongsi dalam Instagram sis, kalau ada yang follow mesti dapat sesuatu dari perkongsian sis dalam IG. Bagi yang belum tahu, jangan lupa follow IG sis ya. 😉

Ok. Ada beberapa tips untuk hilangkan parut jerawat ni. Parut ni jika dibiarkan lama-lama akan pulih dengan sendirinya. Tapi ia akan ambil masa bertahun-tahun. Silap haribulan tak sempat hilang lagi parut sedia ada, dah muncul pulak parut yang lain. 😂😂. So ini ada tipsnye ye. Senang je. Tak banyak bahan. 

🌸 #1 Gunakan Lemon

Lemon ni kaya dengan Vitamin C. Maka ia juga kaya dengan antioksidan. Antioksidan ni penting untuk kesihatan & kecantikan kulit. Caranya ialah hiris setengah biji lemon secara nipis. Kemudian sapukan di wajah 2-3 kali sehari. Pastikan wajah dalam keadaan bersih dari sebarang kotoran sebelum sapu lemon tersebut. Amalkan setiap pagi, petang & malam.


🌸 #2 Gunakan Bawang Putih
Bawang putih memang sinonim dengan kecantikan luaran dan dalaman. Almost petua kecantikan akan menggunakan bawang putih sebagai bahan asas. Mudah je kan? Bawang putih memang terdapat dalam setiap rumah. Ok. Caranya ialah, kupas kulit bawang putih. Tumbuk lumat & sapukan ia ke muka yang bersih. Biarkan selama 10 minit dan bilas muka dengan air bersih. Amalkan petua ini setiap 2 kali seminggu


🌸 #3 Minyak Zaitun & Garam
Seperti bawang putih, minyak zaitun banyak digunakan dalam ramuan kecantikan kulit dan rambut. Manfaat minyak zaitun bukan saja untuk dalaman, tapi ia digunakan secara luaran juga termasuklah untuk hilangkan parut degil di wajah. Caranya ialah campurkan 1 sudu minyak zaitun dan sedikit garam halus. Gaul rata dan usap bahan ini ke muka secara lembut dalam gerakan memutar. Biarkan seketika bagi ia meresap ke dalam kulit (10-15 minit), dan cuci dengan menggunakan pencuci muka. Amalkan petua ini seminggu sekali sahaja.


🌸 #4 Putih Telur
Jika petua #3 adalah sebagai skrub, putih telur pula adalah sebagai masker. Caranya ialah asingkan kuning telur dan putih telur. Ambil putih telur sahaja dan sapukan ia ke wajah yang bersih. Biarkan selama 15 minit (seeloknya dalam keadaan berbaring bagi memaksimakan hasil). Putih telur bagus untuk menyerap lebihan minyak pada permukaan kulit. 

Senang kan petua ini? Persoalannya, rajin ke malas untuk amalkan petua ini? Hihihi. Kalau yang nak senang, amalkan penggunaan Night Cream Yanko secara konsisten setiap malam atau 3x dalam seminggu. Di siang hari pula wajib sapu Day Cream Yanko untuk melindungi skin dari punca kerosakan kulit, serta sinaran UV tanpa menutup liang pori, malah memberikan efek glowing pada kulit wajah. Kalau awak google testimoni Yanko ni melambak2 dan yang best superbest sebab ianya BEBAS MERKURI.

Untuk dapatkan produk Yanko, dan lebih banyak tips, jangan lupa like FB & Follow IG sis ya 👇👇

PM / Whatsapp : 016-9450506
Emel : wfws1505@gmail.com
Fanpage : Natural Health Be Young
Instagram : gebu.store_bywafaz


~XOXO~

Tuesday, 31 January 2017

RAWATAN UNTUK KULIT BERJERAWAT

HAI SEMUA!! MASIH DALAM MOOD CUTI BERAYA CINA KE? HEHEHE. TERINGAT PULAK PERNAH SEKALI DAPAT ANGPAU MASA ZAMAN-ZAMAN REMAJA DULU. SEKARANG DAH REMAJA PURBA TAK DAPAT DAH ANGPAUNYA.. SOBS! TAPI KALI NI TAK NAK CERITA PASAL CNY ZAMAN DULU. NAK SHARE PASAL PENJAGAAN KULIT. HEHEHE


Ok. Bercerita pasal penjagaan kulit, ramai dari kalangan kita ada masalah jerawat. Bila dah ada jerawat, of cos la timbul plak parut jerawat. Aiseyyyy.. Ni yang tak tahan ni. Ni yang buat tambah rimas sebabnya akan ada episod bercinta nak hilangkan parut jerawat, nak2 kalau parut tu parut dalam macam berkawah tu. Ditambah pulak dengan pori2 terbuka. Memang keyakinan boleh turun ke tahap 0.0001%. Wanita khususnya akan mudah moody kalau confident level dah menjunam macam tu. Walaupun ada suami / pasangan yang tak kisah, tapi tetap boleh moody sampai gila-gila. 


So arini teringin nak share kat awak semua tentang rawatan kulit berjerawat ni. Sebab saya tau ramai yang bermasalah ni. Saya sendiri pun dah cuba macam-macam sehingga sekarang. Alhamdulillah. Dah mula berjumpa kaedahnya.

Ok. Kita guna cara tradisional dulu ye. Sebenarnya banyak cara nak hilangkan jerawat dan parut jerawat yang kita boleh praktiskan asalkan kita RAJIN dan SABAR untuk dapat resultnya. Hasilnya berkesan jika kita KONSISTEN tau.

Mula-mula, kita perlu nyahkan jerawat dulu. Kalau boleh bila dah ada tanda-tanda macam sakit nak naik jerawat tu, terus cari ubatnya. Waktu ni masih mudah nak elakkan jerawat tu naik. 

Tips 1:

tips kecantikan
Serbuk kayu manis + madu

Tips 2: 

tips kecantikan
Aloe Vera Gel + Air Bunga Ros

Tips 3:

tips kecantikan
Petua yang senang untuk diamalkan

Tips 4

tips kecantikan

Tips 5

tips kecantikan
Hanya guna lemon & sapukan jusnya ke kawasan yang berjerawat & berparut

Tips 6

tips kecantikan
Saya belum pernah cuba tips ini

Tips 7

tips kecantikan
Bedak sejuk paling efektif untuk menyerap minyak pada kulit muka

Tips 8

tips kecantikan
Minyak kelapa dara juga sangat baik untuk melebatkan & melembutkan rambut

Tips 9

tips kecantikan
Timun batang sejuk bila disapu di kulit muka

Tips 10

tips kecantikan
Aloe Vera Gel perlu hati-hati semasa sapu di kulit bagi mengelakkan gatal. Seeloknya guna Aloe Vera Gelly yang original di pasaran. Saya gunakan jenama Forever Living

Petua-petua ni saya ambil daripada pelbagai sumber. Dan mostly saya amalkan suatu ketika dulu tapi sebab kurang kerajinan, akhirnya petua tinggal petua. Yang saya pernah amalkan & berkesan ialah gunakan serbuk kayu manis + air. Sekarang tak boleh guna dah cara ni sebab kulit mudah melecur. Aloe Vera gel HIGHLY RECOMMENDED! Saya guna jenama Forever Living

Paling senang & murah ialah gunakan serbuk kunyit + bedak sejuk + air. Tepek je semua ni kat muka. Nak terus tido or nak terus basuh after 30 minit pun takde masalah.



PRODUK UNTUK JERAWAT & PARUT JERAWAT


🍁 Aiken Tea Tree Oil (Untuk Jerawat)

Saya pun guna produk juga untuk hilangkan jerawat dan parut jerawat. So far saya juga minyak Aiken Tea Tree Oil untuk hilangkan jerawat. YANG INI MEMANG BERKESAN! CONFIRM! Saya siap syorkan pada adik lelaki saya & sekarang dia adalah pengguna setia Aiken Tea Tree Oil & pencuci muka Aiken. Produk ni awak semua boleh dapatkan kat Watson or tempat yang sewaktu dengannya. Harganya pun murah sangat. 

aiken
Minyak Tea Tree Oil Aiken 

Produk lain saya tak berapa pasti. Tapi so far yang ni the best untuk hilangkan jerawat ye. 100% Tea Tree Oil.



🍁 Azanis Scar Serum (Untuk Parut Jerawat)

Untuk parut jerawat, saya takde result yang konsisten, Saya pernah cuba Azanis Scar Serum tapi saya jenis tak sabar nak nampak result, alih-alih produknya terbengkalai kat atas meja solek sampai sekarang. heheheh.



🍁 Yanko Skincare (Untuk Jerawat & Parut Jerawat)

So, kalau awak semua sama macam saya yang kurang sabar nak cantik, tapi tak nak musnahkan kulit dengan produk-produk chemical kat luar sana, saya suggest kan YANKO SKINCARE. 100% RECOMMENDED!

Yang ini saya GUNA SEKARANG. Artikel ni ditulis genap saya pakai skincare ni 26 hari dah termasuk hari ini. Memang TERBAEKKK. Itu je saya boleh cakap. Sebab testimoni saya hampir sama seperti mereka yang dah cuba. Lain kali saya post gambar saya ye. Sekarang ni saya simpan untuk diri sendiri dulu. hehehe.

yanko skincare
Yanko Skincare
Untuk makluman awak semua, produk Yanko adalah daripada Taiwan tapi menggunakan teknologi German & ianya SELAMAT DIGUNAKAN, CEPAT KESAN & TIADA BAHAN KIMIA MERBAHAYA LANGSUNG. Saya pernah tulis artikel pasal produk Yanko ni kat sini. Testimoni produk pula kat sini.

Selain itu, awak boleh tinjau produk & testimoni produk kat Instagram & fanpage saya seperti kat ⏬⏬⏬


PM / Whatsapp : 016-9450506
Emel : wfws1505@gmail.com
Fanpage : Natural Health Be Young
Instagram : gebu.store_bywafaz


~XOXO~
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...